joi, 28 aprilie 2011

Noutati : Google Chrome 11

Google Chrome 11.0.696.57 este prima versiune oficială din generaţia Google Chrome 11, recomandată tuturor categoriilor de utilizatori şi lansată simultan pentru platforma Windows, Mac, Linux şi Chrome OS.


Pe lângă numeroase bug fix-uri şi optimizări de performanţă, Chrome 11 include şi câteva facilităţi noi şi foarte interesante.
API-ul HTML5 a primit suport pentru recunoaştere vocală şi funcţionalitate text-to-spech, permiţând integrarea unui set mai bogat de facilităţi în aplicaţiile (web apps) create pentru Google Chrome 11.
Foarte apreciată printre posesorii dispozitivelor cu sistem de operare Android, funcţia de recunoaştere vocală din Chrome 11 oferă o funcţionalitate asemănătoare celei întâlnite la dispozitivele smartphone. Motorul de recunoaştere vocală are totuşi unele limitări, existând situaţii în care rostirea cuvintelor cu un accent pronunţat, sau prea repede, poate duce la generarea unui număr ridicat de erori de interpretare.
Lista facilităţilor nou introduse de Google Chrome 11 mai cuprinde suport pentru accelerare 3D a elementelor CSS, un application screen asemănător celui întâlnit la dispozitivele smartphone cu Android şi o versiune restilizată a logo-ului Google Chrome.
Interfaţa din Google Chrome 11 nu a suferit schimbări importante faţă de Chrome 10 şi păstrează un set de facilităţi similar: manager de parole cu funcţie de sicnronizare, meniu Settings cu funcţie integrată de căutare, suport pentru decodare asistată de GPU a conţinutului video, motor java script şi Flash player integrat, respectiv tehnologie sandbox pentru mai multă siguranţă la navigarea paginilor web cu reputaţie îndoielnică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu