joi, 5 mai 2011

PaperPhone, iPhone-ul care se îndoaie ca hârtia

Cercetătorii canadieni de la Universitatea Queen au făcut o descoperire care ar putea revoluţiona întreaga piaţă de smartphone-uri şi tablete. Computerul flexibil interactiv este viitorul, spune creatorul gadgetului, Roel Vertegaal, directorul laboratorului Human Media din cadrul universităţii, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.
"Acest computer arată, se simte şi funcţionează ca o foaie de hârtie interactivă. Îl puteţi folosi ca pe un telefon mobil, dacă îl îndoiţi, îi puteţi îndoi colţurile pentru a da foaia sau pentru a scrie pe el cu un pix", îşi descrie Roel Vertegaal invenţia. 

Noul prototip de smartphone, numit PaperPhone, poate fi descris cel mai uşor ca fiind un iPhone flexibil, deoarece poate face tot ce face un smartphone, lucruri precum stocarea cărţilor electronice, reproducerea muzicii sau apelurile telefonice. 
Gadgetul are o diagonală de 9,5 cm, este subţire şi flexibil, ceea ce îl face mult mai portabil faţă de un computer sau un smartphone clasic. Practic, PaperPhone se mulează pe buzunarul proprietarului. 

Nu consumă energie când nu-l foloseşti 
Vertegaal va prezenta publicului computerul flexibil pe data de 10 mai, la Vancouver, la o conferinţă de specialitate. 

Inventatorul gadgetului se aşteaptă ca PaperPhone să reducă consumul de hârtie, datorită flexibilităţii acestuia. 

"Biroul fără hârtii este deja prezent. Orice poate fi stocat în format digital şi poţi pune aceste computere unul peste altul, asemeni unui teanc de hârtii, sau le poţi arunca în jurul biroului", spune Roel Vertegaal. 

Aceste noi calculatoare nu consumă deloc energie atunci când nimeni nu interacţionează cu ele. Iar atunci când utilizatorii citesc, nu simt că ar ţine în mână o bucată de sticlă sau de metal, se mai arată în comunicatul universităţii canadiene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu