miercuri, 18 mai 2011

BREŞA DE SECURITATE care afectează 99% dintre TELEFOANELE CU ANDROID



Cercetătorii germani au descoperit că majoritatea telefoanelor cu sistem de operare Android conţin o breşă de securitate care, odată exploatată, ar permite accesul hackerilor la anumite servicii ale Google, scrie Time.com.
Atunci când un smartphone cu Android se conectează la internet, aplicaţiile Google de pe telefon vor încerca să se sincronizeze cu serverele companiei. O parte a acestei sincronizări înseamnă introducerea unui nume de utilizator şi al unei parole.
Dacă hackerii controlează reţeaua Wi-Fi la care sunt conectate telefoanele, atunci aceştia pot pune cu uşurinţă mâna pe numele şi parolele utilizatorilor. Această escrocherie funcţionează doar în cazul reţelelor Wi-Fi necriptate, dar publicaţia engleză care a semnalat prima problemă telefoanelor cu Android spune că 99% dintre acestea sunt "afectate de această vulnerabilitate".
În plus, cu cât sistemul de operare este mai vechi, cu atât smartphone-ul este mai expus. Astfel, cercetătorii de la Universitatea Ulm (Germania) spun că sunt afectate toate telefoanele care folosesc un sistem de operare mai vechi decât Android 2.3.3. De asemenea, ei precizează că, deşi Google a scos versiunea Android 2.3.4, foarte puţine telefoane au acest sistem de operare instalat.
"Nu ştiu când compania va oferi consumatorilor o versiune mai nouă de Android. Până atunci, utilizatorii ar trebui să se conecteze doar pe reţele securizate", a declarat un purtător de cuvânt al furnizorului de internet Verizon, contactat de Time.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu