miercuri, 18 mai 2011

BREŞA DE SECURITATE care afectează 99% dintre TELEFOANELE CU ANDROID



Cercetătorii germani au descoperit că majoritatea telefoanelor cu sistem de operare Android conţin o breşă de securitate care, odată exploatată, ar permite accesul hackerilor la anumite servicii ale Google, scrie Time.com.
Atunci când un smartphone cu Android se conectează la internet, aplicaţiile Google de pe telefon vor încerca să se sincronizeze cu serverele companiei. O parte a acestei sincronizări înseamnă introducerea unui nume de utilizator şi al unei parole.
Dacă hackerii controlează reţeaua Wi-Fi la care sunt conectate telefoanele, atunci aceştia pot pune cu uşurinţă mâna pe numele şi parolele utilizatorilor. Această escrocherie funcţionează doar în cazul reţelelor Wi-Fi necriptate, dar publicaţia engleză care a semnalat prima problemă telefoanelor cu Android spune că 99% dintre acestea sunt "afectate de această vulnerabilitate".
În plus, cu cât sistemul de operare este mai vechi, cu atât smartphone-ul este mai expus. Astfel, cercetătorii de la Universitatea Ulm (Germania) spun că sunt afectate toate telefoanele care folosesc un sistem de operare mai vechi decât Android 2.3.3. De asemenea, ei precizează că, deşi Google a scos versiunea Android 2.3.4, foarte puţine telefoane au acest sistem de operare instalat.
"Nu ştiu când compania va oferi consumatorilor o versiune mai nouă de Android. Până atunci, utilizatorii ar trebui să se conecteze doar pe reţele securizate", a declarat un purtător de cuvânt al furnizorului de internet Verizon, contactat de Time.com.

marți, 10 mai 2011

Microsoft cumpără Skype pentru 8,5 miliarde dolari cash

Microsoft a anunţat astăzi că s-a ajuns la o înţelegere definitivă şi că va cumpăra compania Skype pentru 8,5 miliarde dolari de la grupul Silver Lake.





Microsoft a anunţat astăzi că s-a ajuns la o înţelegere definitivă şi că va cumpăra compania Skype pentru 8,5 miliarde dolari de la grupul Silver Lake.
Skype va deveni o nouă divizie de business în cadrul Microsoft, iar directorul executiv al Skype, Tony Bates, va avea titlul de preşedinte al Microsoft Skype Division şi va fi subordonat direct lui Steve Ballmer, CEO Microsoft.
Skype avea 170 milioane de utilizatori înregistraţi în 2010, care au utilizat 207 miliarde de minute de voce şi video.
Utilizatorii Skype îşi vor putea folosi în această reţea dispozitivele Microsoft, precum Xbox şi Kinect, telefoanele cu Windows Phone şi alte dispozitive Windows şi Microsoft. De asemenea, utilizatorii Skype vor putea fi interconectaţi cu Microsoft Lync, Outlook, Xbox Live şi alte comunităţi.
Microsoft va continua să investească şi să sprijine clienţii Skype pe platforme independente de Microsoft.
“Skype este un serviciu fenomenal care este iubit de milioane de oameni din întreaga lume”, a spus  Ballmer.
„Împreună vom crea un viitor al comunicaţiilor în timp real, astfel încât oamenii să poată fi conectaţi cu familiile lor, prietenii, clienţii şi colegii, oriunde s-ar afla în lume”.
Skype a fost fondată în 2003 şi achiziţionată de eBay în 2005, iar ulterior, în noiembrie 2009 de căter grupul de investiţii Silver Lake.
În ultimele 18 luni Skype şi-a crescut cu 150% consumul lunar de minute vorbite în reţea.

vineri, 6 mai 2011

Samsung Smart TV în România – televizoare 3D premium


Samsung a lansat în România seriile de televizoare premium Smart TVce oferă o calitate superioară a imaginii atât în format 2D cât şi 3D, rezoluţie Full HD şi opţiuni de divertisment bogate puse la dispoziţie prin intermediul magazinului online Samsung Apps.
În plus, prin designul deosebit, noile televizoare vor adăuga eleganţă şi luxoricărei locuinţe. Gama Samsung Smart TV include seriile premium LED D8000, LED D7000 şi LED D6500, Plasma D8000, D7000 şi D6900(6910), dar şi seriile LED D6000 si D5500, accesibile pentru orice client care îşi doreşte un televizor inteligent.
Iată, pe larg, ce oferă TV-urile Samsung Smart TV.
Samsung LED D8000 - Design superb şi imagini ultra-realiste
Seria de televizoare LED D8000 se remarcă printr-un design minimalist, cu o ramă de numai 5 mm şi un suport elegant.
Ca dotări, integrează conectivitate Wi-Fi şi interfaţa Samsung Smart Hub, pentru multiple posibilităţi de afişare a conţinutului. În plus, se poate conecta la alte dispozitive compatibile DLNA folosind funcţia AllShare.
Preţul Samsung LED D8000 variază, în funcţie de diagonală, de la 7.400 Lei pentru modelul de 44" la 12.600 Lei pentru modelul de 55".
Ca accesorii, menţionăm noii ochelari 3D activi Samsung dispun de conexiune RF (radio frequency) pentru o vizionarea fără interferenţe, cu un unghi mult mai amplu, iar greutatea redusă şi distribuită egal oferă un confort sporit pe o perioadă lungă de timp. Tehnologia 3D activă încorporată redă imagini 3D Full HD, iar convertorul 2D-3D îmbogăţeşte experienţa 3D prin transformarea oricărui conţinut 2D într-o experienţă uimitoare 3D.
Samsung LED D7000 - Vizionare 3D Full HD
Ca şi modelele de top, seria Samsung LED D7000 se remarcă, de la prima vedere, prin rama subţire de numai 5 mm, transparentă şi cu accente de pietre preţioase. Televizorul beneficiază, de asemenea, de un suport Quad Stand, a cărui înălţime redusă asigură o bună stabilitate.
Graţie tehnologiei 3D Auto Format Setup, televizorul detectează automat formatul de codificare 3D (e.g. side-by-side şi top bottom) în momentul rulării conţinutului şi redă automat imaginile 3D cele mai fluide. LED D7000 încorporează tehnologia de iluminare LED şi este înzestrat cu Clear Motion Rate 800 Hz, pentru imagini fluide, chiar şi în cazul filmelor cu mişcări foarte rapide.
Seria LED D7000 foloseşte interfaţa Samsung Smart Hub, completând astfel stilul de viaţă mobil şi mereu conectat al utilizatorului contemporan.
Preţul Samsung LED D7000 variază, în funcţie de diagonală, de la 6.790 Lei pentru modelul de 44" la 11.700 Lei pentru modelul de 55".
Samsung LED D6500 - Socializează direct de pe TV
Samsung LED D6500 este televizorul LED 3D ideal pentru utilizatorul care vrea să rămână conectat cu cei dragi. Beneficiind de facilitatea Wi-Fi built-in, e uşor de accesat browserul web pentru site-urile preferate sau Samsung Apps pentru aplicaţiile Samsung special concepute pentru TV. Cu funcţia Social TV, în timp ce urmăreşti programul TV preferat, poţi să faci update de status pe Facebook, să împărtăşeşti opinii pe Twitter sau chat pe Google Talk.
Designul modern al modelului LED 6500 este subliniat de rama subţire Crystal TV.
Preţul Samsung LED D6500 variază, în funcţie de diagonală, de la 3.999 Lei pentru modelul de 32" la 10.500 Lei pentru modelul de 55".
amsung Plasma D8000 - Imagini ultra realiste pe un ecran generos
Plasma D8000 beneficiază de tehnologii avansate pentru producerea unor imagini deosebit de clare, precum Samsung Real Black Filter, ce reduce nivelul de strălucire ambientală, sau Cinema Smooth, care redă mai lin scenele de mişcare. Aceste funcţii îmbunătăţesc calitatea imaginii, conferind claritate, culoare şi o dimensiune naturală imaginilor de pe ecran.
Modelul D8000 este un model 3D FHD, compatibil cu ochelarii Samsung 3D cu conexiunea îmbunătăţită RF. Interfaţa Smart Hub cu access la Samsung Apps, Wi-fi integrat, Web browser pentru navigare sau compatibilitatea cu alte dispozitive certificate DLNA, fac din Plasma Samsung D8000 un veritabil Smart TV.
Preţul Samsung D8000 variază, în funcţie de diagonală, de la 8.500 Lei pentru modelul de 51" la 14.990 Lei pentru modelul de 64".
Samsung Plasma D6900 - Conectivitate avansată şi procesare video 3D
Seria D6900 dispune de o tehnologie avansată de procesare 3D, ce poate converti conţinut 2D în 3D de înaltă calitate, pentru o experienţă completă de divertisment. Modelul D6900(6910) este compatibil cu ochelarii Samsung 3D şi beneficiază de Wi-fi integrat, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a se conecta la alte dispozitive certificate DLNA prin intermediul funcţiei Samsung AllShare şi de a accesa o gamă variată de aplicaţii via Samsung Apps.
Preţul Samsung D6900 variază, în funcţie de diagonală, de la 2.750 Lei pentru modelul de 32" la 5.250 Lei pentru modelul de 46".

joi, 5 mai 2011

PaperPhone, iPhone-ul care se îndoaie ca hârtia

Cercetătorii canadieni de la Universitatea Queen au făcut o descoperire care ar putea revoluţiona întreaga piaţă de smartphone-uri şi tablete. Computerul flexibil interactiv este viitorul, spune creatorul gadgetului, Roel Vertegaal, directorul laboratorului Human Media din cadrul universităţii, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.
"Acest computer arată, se simte şi funcţionează ca o foaie de hârtie interactivă. Îl puteţi folosi ca pe un telefon mobil, dacă îl îndoiţi, îi puteţi îndoi colţurile pentru a da foaia sau pentru a scrie pe el cu un pix", îşi descrie Roel Vertegaal invenţia. 

Noul prototip de smartphone, numit PaperPhone, poate fi descris cel mai uşor ca fiind un iPhone flexibil, deoarece poate face tot ce face un smartphone, lucruri precum stocarea cărţilor electronice, reproducerea muzicii sau apelurile telefonice. 
Gadgetul are o diagonală de 9,5 cm, este subţire şi flexibil, ceea ce îl face mult mai portabil faţă de un computer sau un smartphone clasic. Practic, PaperPhone se mulează pe buzunarul proprietarului. 

Nu consumă energie când nu-l foloseşti 
Vertegaal va prezenta publicului computerul flexibil pe data de 10 mai, la Vancouver, la o conferinţă de specialitate. 

Inventatorul gadgetului se aşteaptă ca PaperPhone să reducă consumul de hârtie, datorită flexibilităţii acestuia. 

"Biroul fără hârtii este deja prezent. Orice poate fi stocat în format digital şi poţi pune aceste computere unul peste altul, asemeni unui teanc de hârtii, sau le poţi arunca în jurul biroului", spune Roel Vertegaal. 

Aceste noi calculatoare nu consumă deloc energie atunci când nimeni nu interacţionează cu ele. Iar atunci când utilizatorii citesc, nu simt că ar ţine în mână o bucată de sticlă sau de metal, se mai arată în comunicatul universităţii canadiene.

BitDefender, cel mai bun produs de securitate în T1


BitDefender, liderul pieţei româneşti de securitate a informaţiilor, a obţinut cele mai bune rezultate în primul trimestru al anului 2011, în urma testelor efectuate de organizaţia AV-Test.org
Raportul a luat în calcul rezultatele a douăzeci şi două de produse de securitate, în ceea ce priveşte nivelul de protecţie asigurat, repararea sistemului după o infecţie şi performanţă. BitDefender Internet Security 2011 a obţinut cele mai bune rezultate, alături de un alt produs ce are la bază tehnologii BitDefender. De asemenea, a fost singurul care a primit punctajul maxim pentru protecţia sistemului.

Acest rezultat certifică poziţia BitDefender ca lider în tehnologii de securitate şi vine la scurt timp după performanţele obţinute de acelaşi produs la testările AV Comparatives.

“BitDefender a oferit cea mai bună protecţie în timpul testelor efectuate în primul trimestru al anului 2011. Mai mult decât atât, produsul  a înregistrat punctaje bune şi la curăţarea sistemelor infectate, fără a încetini prea mult sistemul şi cu puţine raportări  fals-pozitive. Este o performanţă notabilă",  a declarat Andreas Marx, CEO al AV-Test.

“Testele tehnice realizate de  AV-Test sunt un feedback foarte important pentru noi, astfel că rezultatele superioare obţinute reprezintă o garanţie că suntem pe direcţia cea bună.Ţinând cont că de curând tehnologiile BitDefender au ocupat patru locuri în top 7 al celor mai bune produse de securitate la testările AV Comparatives, putem spune că aceste rezultate demonstrează poziţia noastră de lideri în soluţii de protecţie a datelor”, a declarat Viorel Canja, şeful Laboratoarelor BitDefender.

Cum s-a rezolvat problema spionajului iPhone și iPad: un update de 666 Mb



După scandalul mediatic care a stârnit îngrijorări printre utilizatorii de iPhone sau iPad, Apple s-a văzut nevoită să rezolve cumva problema stocării datelor despre utilizator, deși a negat la un moment dat că nu colectează niciun fel de dată, pentru ca mai apoi să spună că le colectează, dar asta este în beneficiul clientului.
Compania lui Steve Jobs a lansat un update la software-ul telefonului care șterge datele stocate în "fișierul spion", care, conform unor oficiali ai companiei nu era altceva decât un simplu "bug".
Update-ul este disponibil pe iTunes și poate fi descărcat de către utilizatorii iPhone, iPad și Ipod Touch.
Coincidență sau nu, cei de la wired.com au observat că update-ul ocupă fix 666 de Mb. 
Pete Warden şi Alasdair Allan, doi experţi în securitate, au anunţat recent o descoperire şocantă: terminalele iPhone şi tabletele de internet iPad (cu 3G), înregistrează, în secret, toate locurile în care a fost utilizatorul, începând cu luna iunie a anului trecut.

Cei doi cercetători au descoperit că terminalele Apple înregistrează toate locurile unde au fost şi salvează informaţiile într-un fişier secret care este apoi copiat pe calculatorul utilizatorului atunci când cele două aparate sunt sincronizate. Toate acestea fără ştirea utilizatorului. 

Fişierul conţine informaţii legate de latitudine şi longitudine, ceea ce înseamnă că folosind un simplu program se pot afla toate locurile în care a fost posesorul aparatului.

Apple a introdus această funcţie în dispozitivele sale odată cu lansarea sistemului de operare iOS 4, în luna iunie a anului trecut.