sâmbătă, 9 iulie 2011

Gateway ID47, impact nimicitor!

Gateway ID47 este un laptop cât se poate de real, nicidecum un concept sau o schiţă a vreunui artist inspirat. Designul special, dat de marginile aproape inexistente din jurul display-ului şi baza metalică (sau cu aspect aparent metalic) desprinsă parcă din filmele S.F., sunt suficiente pentru a ne capta interesul şi a ne face să tânjim după un astfel de exemplar.


Am spus suficiente deoarece laptop-ul are o configuraţie obişnuită ce îl plasează pe segmentul portabilelor mainstream, astfel:
  • Ecran de 14 inch, 1366 x 768 pixeli;
  • CPU Intel Core i5-2410M şi 4 GB DDR3 RAM (la fel ca şi laptopul Sony VAIO EH despre care am scris chiar astăzi);
  • GPU nVidia GeForce GT 540M / Intel HD 3000, tehnologie Optimus;
  • HDD 500 GB;
  • Wi-Fi, Bluetooth;
  • Unitate optică DVD RW;
  • USB 3.0, HDMI.
Aceasta este o configuraţie al cărei cost se situează undeva în jurul a 800 $. Există şi soluţii mai ieftine cu 100 $, dar fără GPU dedicat.


Din nefericire pentru potenţialii cumpărători, notebook-urile din seria Gateway ID47 se comercializează doar în Statele Unite şi Canada. Aşadar, cei mai mulţi dintre noi ne vom mulţumi cu privitul.

iPad HD - numele următoarei tablete Apple?

A treia generaţie de tablete Apple ar putea să nu se numească iPad 3, ci mai degrabă iPad HD, numele ales având menirea de a scoate în evidenţă calităţile deosebite ale ecranului care o echipează.

iPad HD - numele următoarei tablete Apple?

Dacă iPad 2 se poate lăuda cu un ecran a cărui rezoluţie atinge modesta valoare 1024 x 768 pixeli, iPad HD ar putea avea la dispoziţie un ecran cu rezoluţie 2048 x 1536 pixeli, astfel fiind capabil să afişeze imagini mult mai detaliate decât tableta pe care o înlocuieşte.
Dublarea rezoluţiei ecranului nu este chiar o noutate pentru produsele Apple, iPhone 4 fiind echipat cu un ecran a cărui rezoluţie atinge 960 x 640 pixeli, dublu faţă de cei 480 x 320 pixeli afişaţi de ecranul unui iPhone 3GS.
Apple ar putea lansa tableta iPad HD odată cu telefonul iPhone 5, despre care se vorbeşte că ar fi mai subţire şi mai uşor decât iPhone 4, iar sub capotă va avea un procesor dual-core, respectiv cameră foto de 8 MP pentru poze.
Zvonuri venite din alte direcţii etichetează tableta iPad HD drept o versiune îmbunătăţită de iPad 2 şi nu un produs complet nou, cum ar trebui să fie o tabletă demnă să poarte numele numele iPad 3.

Utilizatorii de Mac OS X, ţinta atacurilor informatice

Valul de atacuri informatice asupra utilizatorilor Apple Mac OS X început în urmă cu două luni a continuat şi în iulie, conform unui raport al Kaspersky Lab.
Infractorii cibernetici au răspândit un malware de tip backdoor – Backdoor.OSX.Olyx.a –, creat special pentru a permite acestora să preia controlul asupra computerului infectat. Acest malware le-a permis infractorilor să folosească mai multe sisteme Apple infectate pentru a descărca în computer alt software periculos, să lanseze programe şi să trimită comenzi pentru executarea anumitor sarcini.

În luna iunie au fost închise operaţiunile unor reţele internaţionale de infractori cibernetici, care obţineau bani din distribuţia de programe antivirus false. O primă estimare arată că, în Statele Unite ale Americii, pagubele cauzate de aceste reţele se ridică la 74 milioane dolari. La închiderea reţelelor au colaborat şi reprezentanţi ai legii din ţări precum Germania, Franţa, Olanda, Suedia, Marea Britanie, România, Canada, Ucraina, Lituania, Letonia şi Cipru. Aproximativ 600 de persoane din ţări sud-est asiatice au fost arestate.

Printre incidentele de luna trecută s-au numărat şi încercările infractorilor cibernetici de a infecta utilizatorii brazilieni cu malware, prin folosirea serviciului cloud al Amazon, precum şi de a profita de sistemul monetar virtual BitCoin, pentru infectarea unor utilizatori din Rusia.

Cele mai noi tipuri de ameninţări informatice care au intrat în topul lunii iunie sunt cele care folosesc atacuri de tip drive-by: malware ce redirecţionează utilizatorii către pagini infectate, exploit-uri de vulnerabilităţi şi „downloaderi” de script-uri infectate. Astfel de programe periculoase au ocupat 14 locuri din totatul de 20 din top.

Una dintre cele mai importante intrări în clasament este Exploit.HTML.CVE-2010-2252.bc, care foloseşte o vulnerabilitate în Java Runtime Environment pentru a descărca şi lansa un exploit Java. La rândul său, acesta permite altor tipuri de malware să pătrundă şi să se instaleze în computerul-victimă.

Facebook vs. Google+: Apeluri video în alianţă cu Skype

Facebook a anunțat, miercuri, trei lansări, în parteneriat cu Skype. Facebook va oferi utilizatorilor chat de grup, un nou design și apeluri video, ca răspuns la lansarea reţelei de socializare, Google+. Oficialii Facebook și Skype au făcut anunțul în cadrul unei conferințe organizate la sediul central al companiei, de la Palo Alto.

"În timp ce mă plimbam, azi dmineață, m-am întâlnit cu un vecin de 70 de ani care mi-a spus că a auzit că lansăm ceva. 'Sper ca e videochat!', a spus el. Vom lansa ceva în următoarele săptamani". Așa și-a început Mark Zuckenberg, fondatorul Facebook, discursul.

În contextul în care Google a lansat, săptămâna trecută, o nouă reţea socială, Google+, prin care se pot efectua deja transmisiuni video, Zuckenberg a anunțat alianța cu Skype, cu care Facebook împarte, deja, anumite instrumente de mesagerie.

"Sunt trei lucruri pe care le vom face: chat de grup, un nou design și apeluri video. Jumătate din utilizatori au grupuri. Antreprenorii întotdeauna vor să facă lucruri diferite. Vom avea multe clipuri publicitare în timpul convorbirilor. Acum că avem infrastructura, multe companii vor fi interesate. Fiecare clip va fi social și vom avea un marketing puternic", a declarat Zuckenberg.

Surprins de un jurnalist, Zuckenberg a recunoscut, încurcat, că noile servicii nu sunt disponibile pentru smartphone-uri, însă a promis că se va lucra la acest aspect, de mâine.

"Videocall-urile nu sunt încă disponibile pe iPhone sau tablete. Ceea ce este unic în sistemul nostru de mesaje, este că atunci când scrii, fereastra apare. Vom dezvolta aceste lucruri pentru smartphone-uri începând de mâine", s-a scuzat șeful Facebook.

Skype va fi cumpărată de Microsoft, care este un mare acţionar la Facebook.

Noul serviciu de video-call a fost lansat de fondatorul Facebook Mark Zuckerberg, care a dezvăluit că site-ul are acum peste 750 de milioane de utilizatori. La început, serviciul de video chat va putea conecta doar doi utilizatori, faţă de sistemul Google+, care permite apelurile video în grup, cunoscute drept Huddles. Zuckerberg a precizat că alte funcţii Skype "premium" vor fi adăugate în viitor.

"Alianța cu Skype ne dă un sentiment de stabilitate", a adăugat Zuckenberg.

"Acum șase luni ne-am gandit cum să facem încadrarea. Parteneriatul are logică de afaceri, pentru că știm ce reprezintă comunicarea. Apreciem faptul că am încheiat acest parteneriat. De-abia așteptăm să avem aceste apeluri video pe Facebook", a spus  Tony Bates, CEO Skype.

Google a lansat, recent, reţeaua de socializare Google+, cel mai curajos efort de până acum al companiei de a detrona Facebook şi de a-şi perpetua dominaţia pe internet.

Pentru a-şi diferenţia serviciu de cel al Facebook, Google susţine că propria reţea de socializare are o abordare superioară faţă de intimitate şi de securitatea datelor utilizatorilor, chestiune care a declanşat în trecut numeroase controverse pentru ambele companii.

O caracteristică importantă a Google+ este organizarea prietenilor şi cunoştinţelor în aşa-numite "cercuri", utilizatorul având opţiunea să publice poze, clipuri video şi alte informaţii care vor putea fi accesate doar de grupul sau grupurile desemnate de acesta.

Facebook a fost criticată pentru funcţiile complexe şi confuze de intimitate şi securitate a datelor, dar a introdus anul trecut o funcţie care permite utilizatorilor să împartă prietenii în grupuri mai restrânse.

Cum poţi scăpa de cel mai puternic virus informatic din istorie

După ce în weekend Kaspersky Lab anunţa că a fost descoperit cel mai puternic virus din istorie, iată că astăzi venim cu o veste bună. Cei de la BitDefender au reuşit să creeze un utilitar gratuit ce te poate scăpa de temutul virus.
Odată executat, TDL4 infectează Master Boot Record (MBR), care permite lansarea de cod înainte ca Windows să se încarce. În acest fel, ameninţarea poate intercepta funcţiile vitale ale sistemului. Rootkit-ul poate infecta atât versiuni de Windows pe 32-biţi, cât şi pe cea de 64-biţi, ceea ce o face mai periculoasă decât alte elemente malware de acest tip.

Ameninţarea TDL4 se răspândeşte prin intermediul site-urilor pornografice, precum şi prin intermediul reţelelor ilegale de file-sharing, unde se ascunde sub forma unor fişiere codec sau crack-uri. Mai mult decât atât, infecţiile cu TDL-4 au fost detectate şi pe computere care în prealabil au fost compromise cu ZeuS, demonstrând faptul că acesta din urmă este responsabil pentru descărcarea şi instalarea unui rootkit.

„Rootkit-ul TDSS, cunoscut şi ca TDL4 sau Alureon, este unul dintre cele mai avansate specii de malware din ultima vreme. Acesta foloseşte o multitudine de technologii pentru a trece de mecanismele de protecţie ale sistemului de operare şi a-i compromite integritatea,” a declarat Cătălin Coşoi, şeful laboratorului de ameninţări online al BitDefender. „Acest lucru i-a permis să compromită un număr semnificativ de sisteme în 8 luni. Acest ultiliar permite utilizatorilor să elimine în totalitate ameninţarea şi să preia din nou controlul asupra propriului computer,” a concluzionat Coşoi.

Rutina de detecţie, eliminare şi dezinfecţie a fost integrată în soluţia de securitate BitDefender. Cei care nu folosesc securitate de la BitDefender pot descărca gratuit utilitarul de dezinfecţie atât pentru varianta Windows pe 32-biţi, cât şi pe cea de 64-biţi.

 Descarcă pentru 32 bit
 Descarcă pentru 64 bit